Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Ons kantoor is aangesloten bij Baerz & Co, een krachtenbundeling van de meest exclusieve woningmakelaars van Nederland, en een selectie van Nederlandse first-class partners in het buitenland. Voor meer informatie omtrent al deze objecten kunt u contact opnemen met ons kantoor.

BREUKELEN

Oud Aa 14 - 3621LC
€ 1.195.000 k.k.
foto 1 Oud Aa

Contact person


Peter Beerents profile image

Peter Beerents
Brokerage Managing Partner

+31 (0)20 210 1110
info@baerz.com

Description

In het groen, midden tussen Amsterdam en Utrecht, ligt dit stijlvolle landhuis met rieten kap op groot perceel (1620 m2) en aan alle kanten omgeven door (deels eigen) water. De ligging in het rustige buitengebied van Breukelen is perfect t.o.v. Amsterdam en Utrecht, bereikbaar via de A2, en het station van Breukelen, met verbindingen naar Amsterdam, Utrecht en Woerden/Gouda, dat met de fiets in minder dan 3 minuten te bereiken is. De dorpskern van het gezellige Breukelen, met alle noodzakelijke voorzieningen en elke week markt, ligt op 10 minuten fietsen.
Het huis is in 1987 gebouwd en door de huidige bewoners (sinds 2000) zeer goed onderhouden. Aan werkelijk alles is gedacht en alles is tiptop verzorgd: van elektrische poort met intercom tot geavanceerd alarm, van blikseminslag installatie op het dak tot dubbele cv installatie en van oeverbeschoeiing rondom tot automatische verlichting en sterkstroom voor jacuzzi. U kunt er zo in!

Vanaf alle plekken in huis is zicht op en zijn doorkijkjes naar het meanderende riviertje de Aa met watervogels, waterlelies, riet en wilgen. Op diverse plaatsen in de tuin zijn zitjes gecreëerd met veel privacy waaronder een ruime kapschuur als lounge verblijf. Op het water zijn drijvende terrassen voor ontspanning en gezelligheid. Vanaf de Aa is het met een bootje van geringe hoogte goed varen naar De Vecht en de Loosdrechtse plassen en via de grote Heijcop naar de Nieuwkoopse plassen. Maar kanoën naar Nieuwer ter Aa is ook al schitterend. En (race-) fiets en wandelroutes in de directe omgeving, met voldoende losloopgebied voor uw hond, te over!

Indeling

Begane grond hoofdgebouw:
Het hoofdgebouw heeft een grote en door de tot de grond doorlopende raampartijen, lichte woonkamer in L-vorm. Met glad gestucte wanden, een travertin vloer in romaans verband, gashaard en natuurlijk vloerverwarming. Met zicht op water of weide en openslaande deuren naar het terras. In het plafond wordt het water in de zon weerspiegeld; een fascinerend spel van licht en beweging.
De witte open keuken met aanrecht van Belgisch natuursteen, is handgemaakt en uitgevoerd in een verfijnde landelijke stijl met alle apparatuur, waaronder hete lucht oven, twee koelkasten en een quooker. Aan de voorkant van het huis is een grote afsluitbare werkkamer van 4,5 x 3,5 meter, waar het heerlijk rustig (thuis) werken is; nu zijn er drie werkplekken ingericht. Via de hoofdentree, waar de garderobe kast, meterkast, de intercom en een van de twee gastentoiletten is, kom je op de bovenverdieping van het hoofdgebouw.

Verdieping hoofdgebouw:
Op de overloop aangekomen geeft de brede dakkapel prachtig zicht de polder in, op het groene hart van Nederland. Zonsondergangen zijn vanaf deze kant van het huis, boven en beneden, goed waar te nemen. De bovenverdieping heeft een eikenhouten vloer van brede, solide planken. De ruime masterbedroom, over de hele breedte van het huis, is voorzien van een in dezelfde verfijnde landelijke stijl ontworpen TV kast met daarachter een inloopkast met veel hang- en legmogelijkheden. Via een grote loggia op zuid heeft u wederom zicht op, ja natuurlijk, water en groen. Heel veel groen, want daar staan werkelijk niets anders dan bomen en struiken. Aansluitend op de masterbedroom is een badkamer met douche, wc en dubbele wastafel. De badkamer heeft elektrische vloerverwarming, een design-radiator aangesloten op de cv en een eigen warm water boilertje voor de wastafel. Het uitzicht hier gaat over de maisvelden richting de A2. Dit uitzicht laat de dynamiek van de randstad zien, zo anders dan het zicht op het groene hart aan de westelijke kant van het huis, aldus de huidige bewoners. Aan de andere kant van de centraal gelegen badkamer zijn nog twee slaapkamers. Beide met inbouwkasten en een met een bedstee in dezelfde landelijke stijl. Alles handgemaakt voor dit huis.

Boven deze verdieping is een vliering over de gehele lengte van het huis met planken vloer, elektra en verlichting; te bereiken met een vlizotrap.

Begane grond bijgebouw:
Weer terug beneden naar de keuken gelopen kom je via een kleinere entree, waar de travertin vloer met vloerverwarming in doorloopt, bij een tweede gastentoilet en een tweede badkamer. Deze badkamer, ook uitgerust met vloerverwarming en een design-radiator, heeft een bad, douche en dubbele wastafel en openslaande deuren naar de tuin en het grote terras aan de waterkant. Via dezelfde entree bereik je een grote multifunctionele ruimte, de voormalige garage. De huidige bewoners hebben deze ruimte in gebruik als (hele grote) bijkeuken (met wasmachine en wasdroger) en als fitnessruimte. Maar een functie als tuinkamer, slaapkamer of kantoor of atelier is ook goed denkbaar. Er is voor nieuwe bewoners van alles van te maken! Naar het westen toe heeft deze lichte ruimte dubbele openslaande deuren. En aan de achterkant een kleinere toegangsdeur die uitkomt onder een grote overkapping; ideaal voor een barbecue.

Verdieping bijgebouw:
Via een tweede trap bereik je twee sfeervolle werk-slaap/logeerkamers boven de multifunctionele ruimte. Eveneens met inbouwkasten in landelijke stijl. Beide kamers hebben een vast bureau, wat deze kamers met eigen opgang ook geschikt maakt als rustige werkplekken of logeerkamers met eigen badkamer en toilet. De houten balken en de brede eiken houten planken op de vloer maken de sfeer helemaal af. En het uitzicht blijft onverminderd: water, waterlelies en watervogels of weide landschap met schapen en koeien.

Tuin:
In de tuin staat een grote houten schuur van gepotdekselde zwarte planken van 4 x 6 meter. De schuur is geïsoleerd (dak en wanden) en daarom uitermate geschikt voor diverse hobbydoeleinden, motoren of een oldtimer. De schuur heeft over de helft van de lengte een zolderverdieping en over de hele lengte van 6 meter een afdak een de zijkant van 1.75 meter breed, voor de grasmaaier, een aanhangertje en het opbergen van tuingereedschap.
Verder naar voren in de tuin, nog voor de vlaggenmast, is een lounge verblijf om van voorjaar tot najaar te chillen, te eten, huiswerk te maken en/of te werken. Vanuit de lounge, die perfect met de open zijde op het zuiden is gelegen, is prachtig zicht op het huis met haar rieten kap, tuin en grote trampoline. Elektra en terrasverwarming completeren het geheel.

Op de oprit is ten slotte parkeergelegenheid voor 4 of meer auto's. Laat bezoek maar komen!

Bijzonderheden/kenmerken:
- twee entrees;
- grote en lichte woonkamer met ramen tot de grond;
- travertin natuurstenenvloer (classic travertin ivory anticato romaans verband);
- gashaard;
- open keuken;
- grote werkkamer;
- twee ruime badkamers waarvan een op de begane grond (met douche en bad);
- drie slaapkamers boven het hoofdgebouw;
- twee slaapkamers boven het bijgebouw; met eigen opgang;
- twee gastentoiletten en een toilet in de badkamer verdieping hoofdgebouw;
- grote multifunctionele ruimte begane grond bijgebouw (fitness, tuinkamer etc).
- Geschroefd rieten dak;
- Beveiliging tegen blikseminslag met installatie op hoofd- en bijgebouw;
- Geïsoleerd dak, betonnen vloer begane grond en geïsoleerde wanden;
- Overal dubbelglas en veel ramen (draai-kiep ramen) met horren;
- Energielabel C;
- Twee Bosch CV ketels voor verwarming en warm water; een voor de vloerverwarming beneden en de badkamer boven en een voor de verwarming boven en de badkamer beneden;
- Beide badkamers kunnen daardoor tegelijk gebruikt worden;
- Beide badkamers hebben vloerverwarming ( boven elektrisch) en een (design) radiator;
- De badkamer beneden heeft openslaande deuren naar de besloten tuin en staat in direct contact met de locatie van de jacuzzi ( geprepareerd met grote tegels en sterk stroom);
- CV ketels van 2002; worden elke twee jaar nagekeken (12/10/2020 voor het laatst);
- Elektra in 2008 vernieuwd, uitgebreid en gemoderniseerd;
- Schilderwerk goed bijgehouden (meest recent 2018);
- Uitgebreide alarm installatie tegen inbraak, met eveneens rook- en vuur detectoren;
- Gekoppeld aan Centrale met alarm opvolging (SMC).

Alles aan huis en tuin is door de jaren heen door erkende vakbedrijven - uit de omgeving- uitgevoerd. Overzicht van dienstverlenende bedrijven op verzoek beschikbaar.

Contact person

Peter Beerents profile image Peter Beerents
Brokerage Managing Partner
Hans Henkes profile image Hans Henkes
Real estate agent
info@baerz.com

features

Transfer of ownership
price
€ 1.195.000 k.k.
Status
aktief
Acceptance
in overleg
Reference
Construction
Kind of house
Villa
Building type
vrijstaande woning
Construction period
1987
Specific
N/A
Roof Type
zadeldak
Surface Areas And Volume
Living area
235 m2
Other indoor space
Exterior space attached to the building
External storage space
Volume in cubic meters
862 m3
Plot size
1620 m2
Download brochure
Contact us

Baerz & Co BV

Oud Over 119
3632 VC Loenen aan de Vecht


+31 20 210 1110


info@baerz.com

VIDEOS

Video Oud Aa 14

PHOTOS